Maarten Velstra

Maarten Velstra

Fysieke trainer

Naam: Maarten Tjeerd Velstra

Geboren: 19 september 1972 te Leeuwarden

Opleiding en werkervaring momenteel wonende te: Wyns (een klein dorpje N-NO van Leeuwarden)

Ik heb Retailmanagement/Small business gestudeerd aan de Christelijke Hogeschool Nederland. Eén van de eerste opleidingen in Nederland gebaseerd op “probleem gestuurd onderwijs”. Een effectieve leermethode waarbij de nadruk ligt op analyse van het probleem en het bestuderen van alle mogelijke oplossingen en het uitvoeren hiervan. In mijn huidige functie als projectontwikkelaar/trainer heb ik nog altijd profijt van deze leermethode.

Naast mijn studie en later mijn werkzaamheden in het bedrijfsleven heb ik via de Judobond Nederland mijn lesbevoegdheid behaald voor Jiu-Jitsu. In deze sport geef ik inmiddels ruim 10 jaar les. Inmiddels heb ik de 4e dan behaald en ben ik in het bezit van de hoogste lerarengraad.

In eerste instantie richtte ik mij op het geven van “sport-/zelfverdedingslessen” bij sportcentra en verenigingen. Daarnaast heb ik mij door middel van het volgen van trainingen en cursussen ontwikkeld en gespecialiseerd in het verzorgen van weerbaarheid/zelfverdediging voor specifieke doelgroepen. Via het FMT Bureau ontwikkel en verzorg ik met collega’s en acteurs trainingen. Dit kan variëren van korte weerbaarheidstrainingen van meisjes van 10 tot 14 jaar tot aan meerjarige trainingen aan docenten en beveiligingspersoneel.

Klik hier voor voorbeelden van trainingen welke wij reeds verzorgd hebben.

Als fanatieke beoefenaar van sporten zoals: jiu-jitsu, karate, atletiek, skiën, zeilen, etc. is mijn mening dat een mens gemaakt is om te bewegen.. Naar mijn ondervinding is sport voor de jeugd uitermate belangrijk. Niet alleen om een gezonde basis te leggen voor de toekomst. Maar ook omdat sport in het algemeen een sterk vormend karakter heeft. Door sport leer je te incasseren, doorzetten, winnen, verliezen, sociale vaardigheden, etc. Voor zowel jong als oud is er wel een geschikte sport te vinden. “‘Sport maakt je fysiek (lichaamlijke gezondheid) en mentaal weerbaarder tegen negatieve invloeden van buitenaf”.