Heeft u vragen? 06 53924103

Trainingen voor de publieke sector

In de publieke sector zijn de vormen van ongewenst gedrag zeer uiteenlopend. De trainingen zijn daarop afgestemd door de theorie af te wisselen met psychofysieke oefeningen of simulaties. Vindt uw organisatie een groepstraining momenteel nog lastig, dan is een aantal modules ook online te volgen. Dat betekent: zonder groepen, corona-proof, maar van hetzelfde hoge niveau.

De één heeft vooral te maken met verbaal geweld in de vorm van beledigingen of grof taalgebruik, de ander heeft juist last van de fysieke vorm. Daarom bieden wij mentale én fysieke trainingen om je op de juiste manier te wapenen tegen beide vormen van geweld. Tijdens de training sta jij, jouw gedrag en het gedrag van de persoon tegenover je centraal. Je leert agressie herkennen zodat je effectief kunt reageren nog voordat er een conflict ontstaat. Dit doen we door theorie en praktijk af te wisselen in een training op maat. Hierbij oefenen we dus reële situaties uit jouw beroepspraktijk.

Benieuwd wat dit voor jou of jouw organisatie inhoudt? Neem contact met ons op. Onze enthousiaste trainers vertellen er graag over

Wij leveren maatwerk,
meebewegend en -denkend binnen uw organisatie.

Al onze trainingen sluiten altijd aan bij de huidige beroepspraktijk.

Wij leveren een op elkaar aansluitend totaalpakket van trainingen.

Publieke sector

Basistraining

De absolute basis omgaan met verbale en fysiek agressie in de publieke sector. Praktijk en theorie afgewisseld. Toegespitst op jouw beroepspraktijk.

Publieke sector

Herhalingstraining

Het kan zomaar zijn dat je de vaardigheden uit de training een half jaar of jaar niet gebruikt. Juist daarom is het goed om de training te herhalen. Zo blijft je scherp en kunt je adequaat reageren juist als het wél nodig is.

Publieke sector

Train de trainer

Grote organisatie, regelmatig nieuwe medewerkers of veel last van agressie op de werkvloer? Door iemand van jouw team op te leiden tot trainer zijn de kennis en vaardigheden om medewerkers bij te staan en op te leiden altijd dichtbij.

Trainingen van hoge kwaliteit en op maat gemaakt

Onze trainingen worden regelmatig geaccrediteerd door verschillende beroepsverenigingen. Die erkenning is belangrijk voor ons, maar ook voor jou. Zo weet jij zeker dat de scholing relevant is voor het uitoefenen van je beroep en bijdraagt aan het versterken van je competenties.

Nieuwsgierig en enthousiast nam ik deel aan deze training. Het is mooi om te zien hoe Maarten oog en oor heeft voor hetgeen speelt binnen het team. Hier is dan ook ruimte voor. Je wordt jezelf bewust van je eigen houding en gedrag, maar ook het gedrag van een ander. Wat zie ik, hoe kan ik het beste reageren. Het sluit mooi aan bij de dagelijkse beroepspraktijk. Ik kwam enthousiast naar de training toe maar ging nog gemotiveerder de deur weer uit. Vol nieuwe informatie om in het werk direct mee aan de slag te gaan.

Moniek te Beest Pedagogisch Medewerker Reik

In de 8 jaar dat ik heb samengewerkt met Maarten en Esther heb ik hen leren kennen als zeer betrouwbare en betrokken professionals. Ze hebben de nieuwe medewerkers getraind in de meest recente inzichten op het gebied van deescalerend werken. Mede dankzij hun inzet is het fysiek ingrijpen door medewerkers enorm teruggedrongen. Ze hebben geholpen om de interne trainers van Reik op een hoger niveau te krijgen. Hierdoor konden we de kennis binnen de organisatie vergroten. Verder dachten zij altijd mee in hoe de trainingen goed aansloten op de behoeften van medewerkers. Professionals en vakmensen zijn Maarten en Esther.

Fabienne Smedinga Voormalig clusterhoofd Reik

Bent u geïnteresseerd in onze trainingen?

Bekijk ons aanbod aan trainingen of neem contact met ons op.